april 2018

ICAN EFTER NOBELPRISET

april 12 @ 18:00
ABF Stockholm, Palmesalen

SEMINARIESERIEN – GEMENSAM SÄKERHET

Efter Nobelpriset anslog ICAN 1000 dagar till att driva kampanjer för att få alltfler regeringar att skriva under FN-konventionen mot kärnvapen och alltfler parlament att ratificera konventionen.
Gabriella Irsten berättar om förbudsprocessen, dvs. hur man jobbar inom ICAN och IKFF för att komma framåt. Sara Nes från Nei til Atomvåpen, Norge, berättar om det norska arbetet med FN-konventionen och med att få regering och riksdag att förklara den giltig för Norge. Ett kick-off möte för oss alla i arbetet för att få Sverige att ansluta sig till förbudet mot kärnvapen.

Medverkande:
Gabriella Irsten, politisk handläggare IKFF (Internationella Förbundet för Fred och Frihet)
Sara Nes från Nei til Atomvåpen, Norge

Samtalsledare:
Åsa Murray, IKFF (Internationella Förbundet för Fred och Frihet), ordförande för Stockholmskretsen

FRI ENTRÈ

Arrangörer: ABF Stockholm och Kvinnor för Fred Stockholm, IKFF Stockholm.

Med stöd av Folke Bernadotte Akademin.

 

FN:S KÄRNVAPENFÖRBUD – HUR GÅR VI VIDARE?

april 21 @ 14:00
ABF, Kiliansgatan 9 i Lund

86% av väljarna vill att vi skriver under, med Nato:s och USA:s invändningar tvekar regeringen. Hur får vi politikerna att följa folkviljan?

Lördag 21 april, kl. 14:00 berättar och diskuterar Ingela Mårtensson, opinionsbildare, skribent och debattör, och David Victorin, styrelsemedlem i Svenska Läkare mot Kärnvapen om FN:s konvention om kärnvapenförbud. Ingelas tema är ”Sverige måste säga JA till kärnvapenförbudet” och Davids”FN-förbudet mot kärnvapen och de humanitära konsekvenserna av en kärnvapenexplosion.”

Jan Hammarlund, viskompositör och musiker med rötter i proggrörelsen och Svenska Visakademin underhåller med egna och andras visor.

Välkomna till ABF, Kiliansgatan 9 i Lund, lördag 21 april 14:00
Fritt inträde!

Se program »