april 2019

Svensk krigsmaterielexport i relation till Sveriges åtaganden för uppfyllandet av Agenda 2030 och Arms Trade Treaty

april 3 @ 8.00 – 9.30
Sveriges Riksdag, Riksgatan 2, Mittpoolen

Med snart ett år sedan den nya lagstiftningen om krigsmaterielexport trädde i kraft i april 2018, knappt fyra år sedan den parlamentariska KEX-kommittén avslutades samt närmandet av en ny mandatperiod för det parlamentariskt tillsatta Exportkontrollrådet (EKR), samlar Parlamentarikerforum för lätta vapen-frågor till dialog mellan olika aktörer för att diskutera det aktuella läget för svensk krigsmaterielexport i relation till internationella åtaganden.

Dialogen kommer att lyfta samspelet mellan Sveriges riksdag, Inspektionen för Strategiska Produkter (ISP), Utrikesdepartementet och civilsamhället i tolkningen av, och ställningstagandet till, den nya lagen i relation till Sveriges åtagande för uppfyllandet av Agenda 2030 och Arms Trade Treaty för att nå hållbar utveckling och fred genom kontroll av små och lätta vapen.

Anmälan sker senast 29 mars till: secretariat@parlforum.org. Vid frågor kontakta: sodermark@parlforum.org.

Vänligen ta med ID och anländ i god tid före start för att gå igenom säkerhetskontroll och registrering. Det bjuds på kaffe och smörgås.

Arrangör: Parlamentarikerforum för lätta vapen-frågor

 

VI SKULLE HA SPELAT LYSISTRATE

april 3 @ 19.00
Laholms Teater

» Biljetter

Missa inte den högaktuella och banbrytande föreställningen som handlar om kvinnorna i fredsrörelsen. En hyllning till alla de kvinnor som kämpat för fred genom tiderna och inte fått ta plats i historieböckerna.

I samarbete med Laholms kommun och FN-föreningen.

» Mer information

april 5 @ 19.30
Valfisken, Järnvägsgatan 2 Simrishamn

» Biljetter

» Mer information

I samarbete med Simrishamns riksteaterförening.

 

KLIMATMANIFESTATION
För våra barn och barnbarns skull

april 6 @ 15.00 – 18.00
Kungsträdgården, Stockholm

FÖLJ MED PÅ FRIA PENSIONÄRERS KLIMATMANIFESTATION!
Vi har demonstrerat tillsammans i 40 år. Mot kärnkraften, mot kärnvapen, för Norden Kärnvapenfri zon och för Fred och nedrustning. Vi har stoppat uranbrytning på Österlen och vi kommer att göra det igen, nu när det kommer nya planer på gruvdrift. Vi är numera pensionärer men vi slutar inte för det. Tvärtom – nu är vi fria och nu startar vi Fria Pensionärers tåg för klimatet!

» Mer information

 

SVERIGES FRAMTIDA NEDRUSTNINGSPOLITIK

april 25 @ 16.00 – 18.00
Albanova, sal FA31 (våning 3) Roslagstullsbacken 21 i Stockholm

Svenska Pugwash anordnar årsmötesseminarium i Stockholm. Nedrustningsambassadör Ann-Sofie Nilsson talar om Sveriges framtida nedrustningspolitik.

 

KVINNAN SOM VISADE MIG VÄGEN
Birger Schlaug om Elin Wägner

april 26 @ 17:00 – 19:00
Laholms bibliotek

Med en kvinnorättskämpe i fokus föreläser Miljöpartiets före detta språkrör Birger Schlaug på Biblioteket i Laholm. Varmt välkomna!