Bokmässan: Ökar risken för kärnvapenkrig?

Tid/Datum: September 25 @ 13.15-13.45

För 50 år sedan antogs Icke-spridningsavtalet (NPT) av FN. Då förband sig kärnvapenstaterna att nedrusta och slutligen göra sig av med alla kärnvapen. Trots det utvecklas nya, mindre och mer effektiva vapen. I Natos kärnvapenstrategi talas om nödvändigheten av kärnvapenavskräckning och ”nuclear sharing”, vilket innebär att medlemsländer utan egna kärnvapen dras in i planeringen av Natos kärnvapen. Sverige har ett allt närmare samarbete med Nato, som en av dess viktigaste partners. Sverige har under lång tid verkat för avskaffande av kärnvapen  – hur vill Sverige fortsätta detta arbete?

På Bokmässans Globala Torg träffas Ingela Mårtensson (KFF), Gunnar Westberg (SLMK) och moderator Anita Wahlberg för att diskutera vart Sverige står i frågan om att avskaffa kärnvapen, trots att FN 1970 beslöt att avskaffa kärnvapen så är de idag högst aktuella.

Varmt välkomna till seminariet på Globala torget! Seminariet kommer att sändas digitalt, prenumerera på Globala torgets YouTubekanal för att titta, eller se det LIVE på Facebook. Följ LÄNKEN för att komma till seminariets Facebook-evenemang.

Hela Globala Torgets program hittar du HÄR.

Är du i Göteborg 23-26 september, kom och delta i samtalet på plats på Världskulturmuseet! Fri entré, men biljett ska förbokas på Världskulturmuseets hemsida.


*

code