Brev till Margot Wallström

Kvinnor för Fred
2017-04-04

 

Till

Utrikesminister Margot Wallström

Regeringskansliet
103 33 Stockholm

 

Kvinnor för Fred har under det senaste halvåret samlat in namnunderskrifter under parollen ”Inga kärnvapen på svensk mark”. Värdlandsavtalet som trädde i kraft förra året kan innebära att kärnvapen förs in i Sverige, därför bör vi liksom Finland och Nya Zeeland, införa en lag mot kärnvapen på eget territorium.

Vi uppmanar den svenska regeringen att:

1. Införa en lag som förbjuder kärnvapen på svenskt territorium

2. Driva kravet på en kärnvapenfri zon i Norden

3. Driva kravet på en tidplan för införande av en kärnvapenfri värld

Vi uppskattar regeringens engagemang för kärnvapennedrustning och att Sverige står bakom FN:s resolution om kärnvapenförbud. Ett viktigt steg i den politiken är att i lag förbjuda kärnvapen på svensk mark. Vi hoppas att den socialdemokratiska kongressen ställer sig bakom detta krav.

Kvinnor för Fred önskar överlämna namninsamlingen den 26 april till dig som ansvarig minister för dessa frågor. Vi hoppas detta är möjligt och avvaktar svar.

 

Med vänliga hälsningar från
Kvinnor för Fred

Sylvia Rönn

En kommentar hittills.

  1. […] underskrive avtalen, var USA raskt på banen og skremte landet til å la være. (Mer om dette på http://www.kvinnorforfred.se/brev-till-margot-wallstrom/) Å være NATOs alliansepartner, slik Sverige er i dag, innebærer at man kan bli nødt til å si […]