Evenemang

Kommande evenemang

 


juni 2017

 

ARCTIC CHALLENGE EXERCISE – ACE 17

maj 29 – juni 2 @ Luleå

ACE 17 är den tredje upplagan av Arctic challenge exercise – den med internationella mått stora militära flygövningen som numer hålls vartannat år i norra Norden. Den här gången med Luleå, Rovaniemi och Bodö som baser. Övningen inleddes under måndagen och avslutas den 2 juni.

Artic Challenge Exercise, ACE 17( läs om denna på Försvarsmaktens hemsida), har tolv deltagande länder, varav flera är Natoanslutna. Därför bjuder Kvinnor för Fred,KFF, Folkkampanjen mot Kärnkraft/Kärnvapen,FMKK, samt Sveriges Fredsråd in till en innehållsrik vecka (v.22) i Luleå.

Här vill vi med inspiration av föredrag, film, musik, konst och dikt under vardagskvällarna, samt ett avslutande heldagsseminarium under fredagen, få människor att engagera sig och börja samtala om fred.

 

Mer information »

 


juli 2017

 

KVINNOR FÖR FRED PÅ ALMEDALEN
MILITÄRÖVNINGAR – HOT ELLER SÄKERHET

juli 5 @ 13:00 – 14:00
Syregården, Södra Kyrkogatan 6, Visby

Hela Almedalsveckan finns vi på plats på Gotland. I samarbete med tidningen Syre arrangerar vi ett seminarium 5 juli, 13:00 – 14:00.

SYRESÄTT ALMEDALEN 2017 MED OSS! 2016 var Syres första år i Almedalen, tillsammans med ett tiotal organisationer hade vi över 50 programpunkter som berörde allt från narkotikapolitik och tillväxtkritik till den nya asyllagen och dagens flyktingpolitik. När resten av Almedalen lyfte skapandet av nya arbeten så diskuterade vi varför vi överhuvudtaget arbetar. När SD spred sin propaganda så fokuserade vi på alla människors lika värde. Syretältet blev en plats att andas ut på, finna jämlikar, äta veganskt och en plats där civilsamhället fick det utrymme det förtjänar. En mötesplats för alla som vill förändra världen. I år kommer vi vara på en av Almedalens bästa innergårdar, på Södra Kyrkogatan 6, tillsammans med en rad spännande organisationer. Och för rätt verksamheter finns det fortfarande möjlighet att hänga på. I år kommer vi dessutom ha tre mindre eventplatser i en gammal mysig lada på gården för er som inte vill köra så stort. Så under Almedalen 2017 kan vi erbjuda de som vill samarbeta med oss följande fyra scener/mötesplatser: • En stor innergård (ca 300 kvm) med plats för ca 150 personer (hälften sittande)• Ett större seminarierum i ladan med plats för 30-40 åhörare. • Två mindre seminarierum för ca 15 åhörare var. Har ni en verksamhet som ni tycker skulle passa på Syregården kontakta katinka.richter@tidningensyre.se så snart som möjligt.

Opslået af Nyhetsmagasinet Syre på 17. april 2017


Mer information »


augusti 2018

 

 

HIROSHIMADAGEN

augusti 6 @ flera städer

Varje år arrangerar KFF tillfällen för att minnas offren i Hiroshima och Nagasaki. Mer information kommer snart.

 

URKULT

augusti 3-5
Nämforsen

Kom och häng med Kvinnor för Fred på festivalen Urkult! Vi kommer att vara på plats under hela festivalen på Solidaritetstorget.

Foto Rowantree.se 2016

Mer information »

 

 

NO MORE WAR – internationell fredsfestival

augusti 17 – 20
Suderbyn, Ekoby, Visby

Mer information »

 

 

VÄRLDENS LÄNGSTA BOKBORD

augusti 20 
Drottninggatan Stockholm

Under Stockholms Kulturfestival kommer KFF stå vid ett av de 600 borden på Drottninggatan i Stockholm. Vi kommer att finnas på plats hela dagen på Drottninggatan för att diskutera fred, nedrustning och aktivism och vi har packat med oss massvis av intressant fredsmaterial till vårat bord.

Foto: Dennis Wernersson

 


september 2017

FREDSAKTION MOT AURORA

september 15 -18
Göteborg

Kriget startar här – vi stoppar det här!
En krigsövning är alltid en förberedelse för krig. I och med Aurora 17 bjuder fredsrörelsen in till att stoppa pågående krigsförberedelser.

Välkomna till en långhelg (fredag – måndag) med föreläsningar, aktionsträning, samtal, möten, aktion, demonstration & fredslopp…
Vi startar fredag kväll med välkomstmiddag och fortsätter på lördagen med fredsaktionsträning och förberedelser. Under söndagen kommer seminarier på temat motstånd mot krig och förtryck äga rum och på måndagen gör vi tillsammans icke-våldsligt motstånd mot krigsövningen Aurora.

Mer information »

 


« Tidigare evenemang