Evenemang

Kommande evenemang

 


oktober 2017

 

FN FIRAS I LUND

oktober 21 @ 12:30 – 15:30
Kulturen i Lund

Nu är det dags att fira FN igen. I år blir det inte på själva FN-dagen, utan lördagen innan, den 21 oktober. Då träffas vi på Kulturen i Lund, 12.30 – 15.30, med musik, tal och paneldiskussion under rubriken, “Säkerhet i en konfliktfylld värld!”. Kvinnor för Freds lokalgrupp i Lund kommer finnas på plats med ett bokbord.

VI SKULLE HA SPELAT LYSISTRATE

oktober 26 – 27
Göteborg

En pjäs om kvinnorna i fredsrörelsen
Manus och regi Stina Oscarson
Arrangör Kvinnor för Fred

Missa inte den högaktuella och banbrytande föreställningen som handlar om kvinnorna i fredsrörelsen. En hyllning till alla de kvinnor som kämpat för fred genom tiderna och inte fått ta plats i historieböckerna.

”Den historia jag och många andra fått berättad för oss i skolan handlade mest om kungar och krig” säger Stina Oscarson ”trots att mänsklighetens stora segrar nog snarare drivits fram av kvinnor som arbetat för fred.”

Mer information »

 


november 2017

 

KVINNOR, FRED OCH SÄKERHET PÅ MR-DAGARNA

november 11 @ Jönköping

I år deltar Operation 1325 på årets MR-dagar i Jönköping med fyra seminarier. Under lördagen kan du höra ett längre seminarium om feminismen i Turkiet och dess utmaningar. På Lilla Scenen håller vi även tre kortare diskussioner kring resolution 1325 på minoritetsspråken arabiska, tigrinja och spanska. Se fler detaljer i inbjudan nedan eller i den bifogade filen.

Registrera dig kostnadsfritt för lördagen 11/11 här: http://invitepeople.com/events/10710/

Notera att biljetter krävs för torsdag 9/11 och fredag 10/11. Operation 1325 håller inga seminarier under dessa dagar.

Hela programmet: http://invitepeople.com/public/events/10598/seminars/

 


« Tidigare evenemang