Evenemang

Kommande evenemang

 


maj 2017

 

SAMLA MÖTE

13 maj @ 11:00 – 17:00
Solidaritetshuset, Stockholm

Möte med Samla, organisationens styrgrupp. Kvinnor för Fred består av självständiga lokalföreningar som sinsemellan utser representanter till SAMLA, vilket är organisationens styrgrupp som träffas 4 gånger per år. SAMLA:s medlemmar ska spegla medlemmarnas spridning i landet.

 

FREDSMARSCH

maj 14 @ flera städer
Göteborg @ 14:00
Stockholm @ 12:30

Välkomna på fredsmarsch mot krigsövningen Aurora!

Göteborg: samling 14.00 Linnéplatsen och ankomst Esperantoplatsen.
Uppträder gör Jan Hammarlund, Göteborgs feministiska kör, Jazzmusiker för fred, Göteborgs fredskör. Talare: Harriet Johansson Otterlo, fredsaktivist.

Stockholm: Samling Gullmarsplan 12.30 Ankomst Medborgarplatsen 14.00 Talare: Carl Schlyter, riksdagsledamot (Mp), Agneta Norberg, ordförande Sveriges fredsråd.

Mer information »


juni 2017

 

HUR ARBETAR VI FÖR FRED?

juni 2 @ 10:00 – 14:30
Kulturcentrum Ebeneser, Luleå

Mer information kommer.

 


juli 2017

 

KVINNOR FÖR FRED PÅ ALMEDALEN
MILITÄRÖVNINGAR – HOT ELLER SÄKERHET

Juli 5 @ 13:00 – 14:00
Syregården, Södra Kyrkogatan 6, Visby

Hela Almedalsveckan finns vi på plats på Gotland. I samarbete med tidningen Syre arrangerar vi ett seminarium 5 juli, 13:00 – 14:00.

SYRESÄTT ALMEDALEN 2017 MED OSS! 2016 var Syres första år i Almedalen, tillsammans med ett tiotal organisationer hade vi över 50 programpunkter som berörde allt från narkotikapolitik och tillväxtkritik till den nya asyllagen och dagens flyktingpolitik. När resten av Almedalen lyfte skapandet av nya arbeten så diskuterade vi varför vi överhuvudtaget arbetar. När SD spred sin propaganda så fokuserade vi på alla människors lika värde. Syretältet blev en plats att andas ut på, finna jämlikar, äta veganskt och en plats där civilsamhället fick det utrymme det förtjänar. En mötesplats för alla som vill förändra världen. I år kommer vi vara på en av Almedalens bästa innergårdar, på Södra Kyrkogatan 6, tillsammans med en rad spännande organisationer. Och för rätt verksamheter finns det fortfarande möjlighet att hänga på. I år kommer vi dessutom ha tre mindre eventplatser i en gammal mysig lada på gården för er som inte vill köra så stort. Så under Almedalen 2017 kan vi erbjuda de som vill samarbeta med oss följande fyra scener/mötesplatser: • En stor innergård (ca 300 kvm) med plats för ca 150 personer (hälften sittande)• Ett större seminarierum i ladan med plats för 30-40 åhörare. • Två mindre seminarierum för ca 15 åhörare var. Har ni en verksamhet som ni tycker skulle passa på Syregården kontakta katinka.richter@tidningensyre.se så snart som möjligt.

Opslået af Syre – grönt nyhetsmagasin på 17. april 2017

 


 

« Tidigare evenemang