Evenemang

Kommande evenemang

 


 

september 2019

 

SVENSKA FREDSKOMMITTÉN 70 ÅR

september 7-8
Solidaritetshuset, Stockholm

Svenska Fredskommittén bjuder in till 70-års jubileum!
”Välkommen till en festkväll med sång och musik, tillbakablickar på vår historia i ord och bild och samtal om utmaningar för fredsrörelsen idag. Anmäl dig gärna till info@svenskafredskommitten.nu senast den 25 augusti.” 

 

WEBKURS MED KFF STOCKHOLM

Drakensalen, Solidaritetshuset Stockholm

Vill du lära dig mer om sociala medier? Då tycker vi att du ska anmäla dig till vår web-kurs som arrangeras av KFF Stockholm. Vid fem tillfällen kommer vi att träffas för att gå igenom bl.a. Facebook, Twitter och Instagram, för att få verktygen till hur vi bäst når ut med vårt fredsbudskap genom sociala medier. Begränsat antal platser, först till kvarn! Anmälan görs till Ingegerd Municio, e-post: stockholm@kvinnorforfred.se 

7/9, 10.00- 14.00
8/9 10.00- 14.00
12/9 17.00- 19.30
19/9 17.00- 19.30
26/9 17.00- 19.30

 

SAMLAMÖTE

september 14 @ 12.00 – 18.00
Biblioteket, Solidaritetshuset, Stockholm

Möte med Samla, organisationens styrgrupp. Kvinnor för Fred består av självständiga lokalföreningar som sinsemellan utser representanter till SAMLA, vilket är organisationens styrgrupp som träffas 4 gånger per år. SAMLA:s medlemmar ska spegla medlemmarnas spridning i landet.

 

LJUSMANIFESTATION PÅ KULTURNATTEN

september 14 @ 20.00
Uppsala centrum

Traditionsenligt arrangerar KFF Uppsala en ljusmanifestation i centrala Uppsala under Kulturnatten. Ungefärlig tid kl 20.00. Kontakta uppsala@kvinnorforfred.se om du vill delta eller ha mer information.

ATT VARA UNG IDAG OCH LEVA UNDER DET GLOBALA KÄRNVAPEN- OCH KLIMATHOTET

september 18 @ 18.00 – 20.00
ABF Stockholm

Sveriges regering står inför beslutet att signera FN-konventionen mot kärnvapen, TPNW.
Opinionen i landet är för ett kärnvapenförbud, men regeringen tvekar. Hur påverkar beslutet unga människor? Vi hoppas att temat ska locka unga att komma och ta del av andra unga talare från såväl politiska som andra civila organisationer.

Arrangör: Nätverket för kärnvapennedrustning 

 

MEDLEMSMÖTE

september 25 @ 17.00
Biblioteket, Solidaritetshuset, Stockholm

Stockholms lokalgrupp bjuder in till till medlemsmöte! ”Vi bjuder på kaffe/te, smörgås och något grönt att bita i. Här kan du också få med dig vykort att samla namn på och informationsmaterial att dela ut.”
Kontakt:
stockholm@kvinnorforfred.se

 

MILITÄRENS PÅVERKAN PÅ KLIMATET

september 28
Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg

Klimatets förändringar är ett av de största hoten mot mänskligheten. Samtidigt ökar de militära
aktiviteterna betydligt, inte minst i Norden. Men det finns ingen debatt om hur det påverkar klimatet.

Arrangör: Kvinnor för Fred

 


oktober 2019

 

HUR PÅVERKAS KLIMATET AV MILITARISMEN – ÄR DET NÅGON SOM VET?

oktober 2 @ 18.00
Fredens Hus, Uppsala

Ingela Mårtensson ledamot i Samla, Kvinnor för Fred, kommer till Uppsala och pratar under rubriken ”Hur påverkas klimatet av militarismen – är det någon som vet?
Varmt välkomna! Fri entré.

 

SAMORDNINGSMÖTE – KÄRNVAPENKONVENTIONEN

oktober 10 @ 18.00-20.00
Drakensalen, Solidaritetshuset Stockholm

Allt sedan FN med svenskt stöd antog en konvention om förbud mot kärnvapen 2017 har arbetet för att Sverige skulle signera och ratificera konventionen varit en huvuduppgift för fredsrörelsen. Efter utrikesministerns besked att regeringen för närvarande inte kommer att signera FN-konventionen om förbud mot kärnvapen har situationen i viss mån förändrats. Därmed kan också fredsrörelsens olika organisationer ha gjort omprioriteringar i sin verksamhet, bland annat beträffande namninsamlingen med krav på regeringen att signera. Det finns ett behov av att träffas och samtala om den nya situationen, speciellt namninsamlingen – ska den fortsätta eller avslutas? Vi har också ett gemensamt intresse av att veta vad våra systerorganisationer i fredsrörelsen i övrigt prioriterar i sin verksamhet i höst. Kanske finns underlag för utökat samarbete?

Därför inbjuder vi, Kvinnor för Freds Stockholmsavdelning, till ett möte i Solidaritetshusets bibliotek torsdag 10 oktober kl 18 – 20. Inbjudna är medlemsorganisationerna i Nätverket för Kärnvapennedrustning  och Nej Till NATO. Vi hoppas att inbjudna organisationer ska skicka en eller ett par representanter till mötet, som ägnas åt ömsesidig information och inte avser att fatta några bindande beslut.

Meddela gärna i förväg att ni kommer! Mejladress: ringbritta@gmail.com

 

BEATRICE FIHN – ICAN

oktober 11 @ 18.00
Nobelmuséet Stockholm

Beatrice Fihn, ICAN, talar på Nobelmuséet under temat Nyfiken på nedrustning. Fri entré! Anmälan  krävs och göra på Nobelmuséets hemsida.


« Tidigare evenemang