KFF Skåne

Foto: Anne Rosberg

Foto: Anne Rosberg

Välkommen till Kvinnor för Fred Skåne!

För snart två år sedan startades lokalgruppen Ystad Österlen som numera har anslutit sig och gått samman med andra fredskvinnor, och män, i Skåne. Vi är stolta över att ha både många aktiva medlemmar och många som med glada tillrop stödjer våra aktiviteter. De senaste åren har vi arrangerat föreläsningar om aktuella freds- och kärnvapenfrågor både i Lund, Helsingborg och Ystad/Österlen.

Förra sommaren var vi ett tappert gäng som demonstrerade vid Ravlunda skjutfält i samband med Baltops 10 och vid årsskiftet 2019/2020 engagerade vi oss mycket i förberedelser kring den stora internationella militärövningen Aurora 20. Vi kände att vi måste agera på många sätt och slöt oss samman med bland andra Ystads Fredsgrupp, S-kvinnor och FI i Simrishamn och började planera Fredsfestival 2020, som en motaktion till Aurora 20.

Vi arrangerade ett konstlotteri till förmån för skapandet av en ”fredsarmé”, vi bjöd in föreläsare, planerade aktiviteter och vi hade kommit väldigt långt när vi tvingades att inse att en helt annan fiende besegrat oss; Coronaviruset. Lyckligtvis, dock efter många om och men, sköts även Aurora 20 på framtiden. Nu agerar vi för att den inte alls ska bli av. Men fredsfestival ska det bli; den 14-16 maj 2021 i Simrishamn!

Vi har också samlat in namnunderskrifter för att få Sverige att skriva på FNs kärnvapenförbud och vi delar ut flygblad.

Om du har tid och lust att bli aktiv med oss så välkommen att höra av dig! Vi behöver bli fler i fredsarbetet, både kvinnor och män.

Kontaktpersoner: Jea Jonsson som nås på skane@kvinnorforfred.se alt jea@tomelilla.nu

En droppe droppad I livets älv
har ingen kraft att flyta själv.
Det ställs ett krav på varenda droppe:
Hjälp till att hålla de andra oppe.

Tage Danielsson

Comments are closed.