oktober 2017


 

ÄR DET BARA MÄN SOM KAN SKAPA FRED?

oktober 1 @ 10:40
Internationella torget, H-hallen, plan 2

Välkommen till paneldiskussion på Bok – och Biblioteksmässan 2017!

Söndagen den 1 oktober håller Operation 1325 en paneldiskussion på Bok – och Biblioteksmässan i Göteborg. Ämnet är ”Är det bara män som kan skapa fred?” och medverkar gör Annika Lillemets (MP), Birgitta Ohlsson (L) och Carina Ohlsson (S). Samtalet leds av Aase Smedler. Se inbjudan nedan och som bifogad fil. Varmt välkommen!

 

FN FIRAS I LUND

oktober 21 @ 12:30 – 15:30
Kulturen i Lund

Nu är det dags att fira FN igen. I år blir det inte på själva FN-dagen, utan lördagen innan, den 21 oktober. Då träffas vi på Kulturen i Lund, 12.30 – 15.30, med musik, tal och paneldiskussion under rubriken, “Säkerhet i en konfliktfylld värld!”. Kvinnor för Freds lokalgrupp i Lund kommer finnas på plats med ett bokbord.

 

VI SKULLE HA SPELAT LYSISTRATE

oktober 26 – 27
Göteborg

En pjäs om kvinnorna i fredsrörelsen
Manus och regi Stina Oscarson
Arrangör Kvinnor för Fred

Missa inte den högaktuella och banbrytande föreställningen som handlar om kvinnorna i fredsrörelsen. En hyllning till alla de kvinnor som kämpat för fred genom tiderna och inte fått ta plats i historieböckerna.

”Den historia jag och många andra fått berättad för oss i skolan handlade mest om kungar och krig” säger Stina Oscarson ”trots att mänsklighetens stora segrar nog snarare drivits fram av kvinnor som arbetat för fred.”

Mer information »