Lokalföreningar

Kvinnor i luleå
Kvinnor för fred bildades i slutet på 70-talet av kvinnogrupper runt om i landet. Sättet att arbeta, i små självstyrande grupper utan hierarkier, kom från dåtidens kvinnorörelse och så arbetar vi fortfarande. För närvarande finns sex aktiva lokalgrupper men vi hoppas på många fler! 

Här hittar du information och kontaktuppgifter om Kvinnor för freds grupper, så att du kan hitta en lokalförening nära dig.

 

 • KFF Väst
  I nuläget är vi några få aktiva medlemmar i KFF Väst, men vi vill gärna bli fler! Vi samarbetar aktivt med Fredsam, som är ett väl fungerande nätverk för fredsorganisationer i Göteborg med omnejd. Vårt fokus under senaste året har varit på Nato och svenskt värdlandsavtal.
  Email:
  goteborg.lokalforening@kvinnorforfred.se

 • KFF Kiruna
  Vi i Kiruna är en aktiv grupp som ägnar vi mycket tid åt diskussion om Sveriges säkerhetspolitik, bevara alliansfriheten och Nej till NATO-medlemskap. Om vi inte diskuterar och umgås så är vi ute och manifesterar eller samlar in namn till, till exempel ‘Nej till värdlandskap för NATO’.
  Email:
  kiruna.lokalforening@kvinnorforfred.se

 • KFF Laholm/Halmstad
  Vi i lokalföreningen brukar arrangera evenemang på minnesdagar som Tjernobyl 26 april, Hiroshima 6 augusti och internationella kvinnodagen 8e mars. De brukar också följas av insändare i våra dagstidningar.
  Email:
  laholm.lokalforening@kvinnorforfred.se


 • KFF Stockholm 
  Närheten till maktens boningar ställer krav på oss i Stockholm att synas på stan med angelägna budskap. När det är diskussioner och omröstningar i riksdagen i frågor som berör oss försöker vi vara i närheten för att manifestera KFFs ståndpunkt mha av banderoller, plakat och flygblad.
  Email:
  stockholm.lokalforening@kvinnorforfred.se
 • KFF Uppsala
  Välkommen till KFF Uppsala. Om du är intresserad av Kvinnor för freds arbete är ett bra tillfälle att komma och träffa oss på torsdagar 17.00 – 18.00 utanför Stadsbiblioteket. Där har vi sedan länge haft manifestationer varje torsdag för fred och rättvisa.
  Email:
  uppsala.lokalforening@kvinnorforfred.se
   
 • KFF Skåne
  Välkommen till vår grupp som är utspridd i Skåne. Vi träffas ofta för olika aktiviteter i samarbete med Svenska freds- och skiljedomsföreningens lokalavdelning i Malmö/Lund och andra grupper. En fredssångkör och en studiecirkel har kommit igång och så delar vi ut flygblad och samlar in namn, nu senast för KFF:s upprop för en lag mot kärnvapen i Sverige. Dessutom ordnar vi möten och seminarier.
  E-mail: skane.lokalforening@kvinnorforfred.se
 • KFF Hälsingland
  Email: halsingland.lokalforening@kvinnorforfred.se