KFF Uppsala

Hiroshimadagen 2015

Hiroshimadagen 2015

Välkommen till Kvinnor för fred Uppsala!

Kvinnor för fred i Uppsala är en aktiv grupp som länge anordnat olika evenemang för att uppmärksamma fredsarbetet. Sedan 13 år tillbaka har vi anordnat en Kvinnofilmfestival i samband med internationella kvinnodagen. KFF Uppsala brukar också delta på Kulturnatten, där vi bildar en lång rad på gågatan av ljus och plakat med fredsbudskap.

KFF Uppsala har i 30 års tid uppmärksammat Hiroshimadagen, den 6 augusti. Då samlas vi längs Fyrisån och tänder lyktor till minne av offren för atombomberna i Hiroshima och Nagasaki och för en framtid utan kärnvapen. Till musik vid Fyrisån så tänder vi handvikta lyktor och placerar dem på Fyrisån. De handvikta lyktorna kostar 10 kronor styck, samma pris som varje år sedan 1983.

Om du är intresserad av Kvinnor för freds arbete är ett bra tillfälle att komma och träffa oss på torsdagar 17.00 – 18.00 utanför Stadsbiblioteket. Där har vi sedan länge haft torsdagsmanifestationer för fred och rättvisa.

Första onsdagen i månaden har lokalgruppen planeringsmöten, där planerar vi våra offentliga manifestationer eller diskuterar frågor som engagerar oss så som; svensk vapenexport, Israel/Palestina konflikten, värdlandsavtalet och Sveriges närmande till Nato. 

Är du intresserad av att lära dig mer om Kvinnor för freds frågor? Vill du vara med och påverka? Vi vill alltid bli fler!  Hör av dig till oss. 

Kontaktperson: Kersti Ertem
Email: uppsala.lokalforening@kvinnorforfred.se
Möteslokal: Skolgatan 18, SIUs lokaler en trappa ner