Seminarietips i Skåne

Kvinnor för freds lokalgrupp i Skåne har mycket spännande på gång! Här följer tips på tre kommande seminarier. Anmäl dig gärna till evenemangen på Facebook.


Vad betyder Värdlandsavtalet och Nato för Sveriges säkerhet?

Tid: 13 februari kl. 14:00–16:00
Plats: Victoriateatern Malmö (Södra Förstadsgatan 18)

Maj Britt Theorin och Stina Oscarsson kommer bland annat att tala om Värdlandsavtalet och Sveriges förhållande till Nato. Mötet arrangeras tillsammans med Svenska freds- och skiljedomsföreningen i Malmö/Lund, FN-föreningen i Malmö samt Läkare mot kärnvapen.

Knutskören medverkar också. Kaffeservering. Fritt inträde.


Kan vi kriga fram fred? Nato och feministisk utrikespolitik inför omröstningen av värdlandsavtalet
Tid: 16 februari kl. 18:30–21:00
Plats: Folkets hus Lund (Kiliansgatan 13)

Informationsträff tillsammans med Svenska Kvinnors Vänsterförbund (SKV), Svenska freds- och skiljedomsföreningen i Malmö/Lund, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) samt ABF-Mittskåne. Talare blir bland andra Sigrid Aliki, reservofficer som har jobbat för Nato och menar att Sverige ”bakom kulisserna” jobbar för att skapa en närmre relation med Nato än vad man berättar utåt.

Stina Oscarsson, dramatiker, regissör, debattör, som tar upp ämnen som hur säkerhetspolisen reducerats till försvarspolitik. Hur vi söker tekniska frågor på existentiella frågor. Och varför kärnvapen är oförenligt med demokrati.


Nato och värdlandsavtalet

Tid: 1 mars, kl. 17:00 – 19:00
Plats: Utrikespolitiska föreningen, Niagara, Malmö högskola

Medverkande blir Feministiskt initiativs Gudrun Schyman och Sören Sommelius, tidigare kulturredaktör på Helsingborgs dagblad med mera. Dessutom medverkar Birgitta Kastlund från Läkare mot kärnvapen.

Språk: Engelska.

 


*

code