Svensk vapenexport

På bilden saudiskt artilleri vid gränsen till Jemen.                                  Bild: Hasan Jamali/AP/TT

Ny brevkaktion till Sveriges riksdagsledamöter

En del i Kvinnor för Freds politiska påverkansarbete är direkt kontakt med beslutsfattare som kan påverka beslut gällande våra fokusområden. Därför skickar vi brev till beslutsfattare där vi ger konstruktiva förslag och uppmanar till handling.

Sverige borde införa ett förbud mot vapenexport till diktaturer. Om Sverige ska stå upp för demokrati kan vi inte samtidigt stärka diktaturer med vapen. Det bidrar till förtryck och – genom dyra, odemokratiska inköp – till fattigdom. Här har ett antal brevförslag som kan skickas till Sveriges riksdagsledamöter i Utrikesutskottet och Försvarsutskottet. Ladda ner brevet genom att klicka på vardera partis logga. Brevet går bra att skicka som det är, det enda du behöver göra är att skriva i en mottagare på riksdagen och fylla i ditt namn och datum.

 

Här har du även ett annat brevförslag, klicka här för att ladda ner brevet.

Var med och påverka svensk vapenexport! 

 


Vill du veta mer?

Kolla på Diakonias 3-minuters film. Hur går svensk vapenexport och kvinnoförtryck ihop?

Hur går svensk vapenexport ihop med kvinnoförtryck?

Hur hänger svensk vapenexport ihop med kvinnoförtryck? Ta 3 minuter av din dag och se hur vapen motverkar kampen för jämställdhet i världen.

Opslået af Diakonia på 17. marts 2017

 

Skriv under Katarinauppropet!

Ja till human flyktingpolitik – nej till svensk vapenexport 

Katarinauppropet mobiliserar mot svensk vapenexport och för en human flyktingpolitik. Uppropet vill att Svenska kyrkan ska gå i bräschen för ett nytt sätt att tänka gällande hantering av konflikter. Ett första steg är att stoppa svensk vapenexport.