februari 2018

ÖSTERSJÖN – FREDENS HAV? Säkerhet och samarbete för fred kring Östersjön

februari 20 @ 18:00 – 20:00
ABF Stockholm, Sveavägen 41

Varmt välkomna till seminarium i Stockholm!
I centrum för detta seminarium står Östersjön ur olika perspektiv. Ulla Klötzer kommer att informera om det upprop för Östersjöns framtid som representanter för freds- och miljörörelser i Finland och Sverige har formulerat. Uppropet ska förhoppningsvis skapa debatt om de hot – militära och miljöförorenande – som är uppenbara och akuta. Hennes budskap är att vi måste samarbeta för att Östersjön ska förbli ett fredens hav. 
Kirsti Kolthoff talar om att mellanmänskliga vänskapsband måste stärkas för att öka demokratin i Östersjöländerna, om att bygga fred, stärka solidaritet och mänskliga rättigheter genom samarbete mellan kvinnor i Östersjöländerna.

Mer information »

 

VARFÖR VI ALLTID MÅSTE KÄMPA MOT KÄRNVAPEN

februari 22 @ 19:00
Kulturhuset Kajutan, Henån

INGELA MÅRTENSSON, f d riksdagsledamot, en av nyckelpersonerna i Kvinnor för fred, föreläsare och författare till ett antal skrifter om grundläggande fredsfrågor, bl a : Sverige militariseras, Krig och flyktingar, Feministisk säkerhetspolitik, Sverige och Nato, Attackdrönare – Nej Tack!

GUNNAR WESTBERG, f d ordförande i Läkare mot kärnvapen och f d co-president i IPPNW (International Physicians for the Prevention of Nuclear War), aktiv skribent och föreläsare om kärnvapenfrågor.

Arrangör: Fredsrörelsen på Orust