FÖR LÄRAREN

Den här lärarhandledningen är framtagen av Kvinnor för Fred och GIGAFON. Tack för att du använder och (hoppas vi) har användning av denna handledning! Vi hoppas att vårt möte med er har väckt frågor och tankar som ni kan jobba vidare med i er undervisning med hjälp av denna handledning.

Vårt mål med lärarhandledningen är att ge er material för att fördjupa elevernas kunskap i de människor som tas upp i pjäsen men även andra personer. Den innehåller olika övningar och diskussionsfrågor som lätt går att knyta till både till historiska och aktuella händelser i omvärlden. Vi hoppas också att den kan spegla elevernas egna upplevelser.

Du som lärare/pedagog känner ju dina elever bäst och kan avgöra vad som passar dem. Så vi hoppas du känner dig fri att använda denna handledning på ditt sätt.

Har du några frågor eller feedback är vi alltid tacksamma för det!


Kontakta:
Anja Björck, producent för Gigafon
kontakt@gigafon.se
0704461487

 

 

Kvinnor för fred är en partipolitiskt och religiöst obunden förening. KFF började sin kamp mot krig och militarism, för fred och nedrustning, i slutet av 1970-talet. Vi tar avstånd från militarisering, utveckling av kärnvapen och vapenexport. Kvinnor för Fred är för en gemensam säkerhet som bygger på dialog och fredliga lösningar på konflikter i stället för upprustning och militära allianser. Här på KFFs hemsida kan du hitta mer information, länkar och material. 

Detta teaterprojekt genomförs med stöd från Jämställdhetsmyndigheten: www.jamy.se