Fria pensionärer tågar för klimatet

Klimatmanifestationen i Kungsträdgården den 6 april, ’Fria pensionärer tågar för klimatet’ blev en härlig upplevelse av gemenskap och framtidstro. Från scenen fick vi höra både sång, musik och inspirerande tal; vädret var gynnsamt och gensvaret från publiken entusiastiskt. Kvinnor för fred var närvarande med vår vackra banderoll som ni kan se på bifogad bild. Det är vår medlem Eva Lidman som designat den och sytt och broderat. Det var många som kom och tog en bild. Idag väcker en så välgjord banderoll uppmärksamhet och texten känns klart relevant i klimatsammanhang.

Ingegerd Municio och Lena Steinholtz Ekecrantz på manifestation i Kungsträdgården. På banderollen står det ”Moder jord säger också METOO”

Vi var flera där från Kvinnor för fred. Några av våra medlemmar är också medlemmar i den pensionärsförening för klimatet som i Stockholm varje onsdag manifesterar på Riksgatan. Vi hjälptes åt att hålla i banderollen och att samla in namn som remissvar på utredningen om FN-konventionen. Vi fick sammanlagt in 180 underskrifter, vilket betyder att 35 brev inlämnas till Regeringskansliet nästa vecka. Dessutom lämnar vår medlem Cilla Svane in 28 brev med 140 underskrifter de närmaste dagarna.
Vi börjar närma oss vårt mål om 1000 underskrifter före remisstidens utgång den 26 april.  
Onsdagen den 3 april deltog vi vid ett möte med IKFF (Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet) och SLMK (Svenska läkare mot kärnvapen), de två organisationer som representerar ICAN i Sverige. Mötet hölls i FN-förbundets lokaler i Stockholm och syftet var att samordna vårt remisskrivande. Som vi redan meddelat kommer vi från KFF Stockholm att lämna in ett remissvar. Vi fick veta att det är viktigt att så många remissvar som möjligt kommer in. IKFF och SLMK kommer att samordna en aktion för att göra det möjligt att underteckna ett remissvar på nätet. Vi får återkomma, när vi vet mer exakt hur det utformas.
Ingegerd Municio, Kvinnor för Fred Stockholm 

Comments are closed.