Järvaveckan 2019

Ingalill Ek, KFF Uppsala och Gun-Britt Mäkitalo, KFF Kiruna informerar om fredsarbetet i vårt tält på Järvaveckan. Foto: Anna Andersson

I år deltog Kvinnor för Fred för första gången på Järvaveckan! Fredag till söndag fanns vi på plats i ett tält tillsammans med Operation 1325. Järvaveckan gav möjlighet till många möten och intressanta samtal och mycket av vårt material delades ut. Medlemmar från KFFs lokalgrupp i Stockholm gick runt på området och informerade om sin vykortskampanj. På vykorten stod en uppmaning till Stefan Löfven att Sverige ska skriva under FN:s konvention om ett globalt förbud mot kärnvapen. Många vykort skrevs under på plats och postades sedan till regeringen av KFF Stockholm.  

På lördagen var KFF medarrangör tillsammans Operation 1325 till seminariet ”Vad är ungas syn på fred?”. I panelen satt Nasrin Ebrahimi, Operation 1325, Sona Kinti, Fryshuset och Selina Juopperi, Backa Systerskapet och Fryshuset, Charlotte Lind från Operation 1325 modererade samtalet. Panelen diskuterade FN:s säkerhetsrådsresolution 2250 om unga, fred och säkerhet och unga människors engagemang inom civilsamhället för frågor om trygghet, säkerhet och fred. Viktiga frågor för ett lands demokratiska och fredliga utveckling. Det blev ett intressant seminarium med cirka 30 deltagare i publiken.

Tack för i år Järvaveckan!


*

code