maj 2018

4 – 6 maj @ Stockholms universitets Aula Magna

Tillsammans lyfter vi upp klimatet på valagendan!

Klimathotet är vår tids globala ödesfråga. Ändå prioriteras den ständigt ner i politiken. Vi vill samlas detta valår för att ge klimatfrågan en nyckelroll i valdebatten och visa våra politiker hur klimatpolitiken egentligen borde se ut!

Se programmet »

 

MOTSTÅND I MAJ

maj 26 @ 12 – 19
Jamtli Exercishall, Östersund

Opposition; motvärn; kritik; motsägelse; resistans. Motstånd är den gemensamma tråden i vad som kan bli vårens mest inspirerande dag. En resonanslåda för dig i detta valår, en möjlighet till nya perspektiv. Aktion, demokrati och förändring. Stanna under allt eller välj det du har möjlighet att ta del av. Gratis inträde hela dagen och under taket finns Folkkök, kaffe och fika.

 

HUR SKAPAR VI VÄRLDEN?

maj 28 @ 18.00-21.00
Mariasalen, Rörstrands Slott & Konferens, Rörstrandsgatan 5, Stockholm

Vi lever i ett av världens fredligaste länder. Men hur kan vi ta ledarskapet för att utveckla freden i allt från familjen till världen? Hur kul får vi ha?

Mathilda Lindgren och Annika Sundbom Åström, även kända som Hilutte
och PiddeLu, ger en fenomenalt enkel, komplex och viktig inblick i och
upplevelse av framtidens fredsskapande och fredsforskning.

Mer information »

 

POLITIKERDEBATT OM KÄRNVAPEN

maj 28 @ 18.00
Sjömanskyrkan, Göteborg

Deltagande politiker: Hampus Hagman KD, Stina Svensson FI,Valter Mutt MP, Maria Nilsson L. Också SD är inbjudna men har hittills inte svarat. Övriga partier inbjuds till en liknande debatt som kommer att äga rum den 28 augusti kl 18. Lokal meddelas senare.

Se affisch »

 

PICKNICK MED KFF STOCKHOLM

maj 29 @ 17:00
Solidaritetshusets gård

Alla medlemmar är välkomna till picknick på Solidaritetshusets gård. Du får information om manifestationen den 25 augusti för att Sveriges regering ska skriva under FN-konventionen om ett förbud mot kärnvapen. Du får också information om vår namninsamling för FN-konventionen. Kom gärna med idéer om hur vi kan fortsätta att arbeta för ett ja till konventionen.