Skip to main content

Svensk vapenexport

Ny brevkaktion till Sveriges riksdagsledamöter
Den 18 januari har Utrikesutskottet sista första möte för behandling av reglerna för svensk vapenexport. Fram till 8 februari har vi en chans att påverka! Var med och skicka en uppmaning till utskottets ledamöter att stå upp för ett demokratikriterium vid godkännande av vapenexport från Sverige.
2018-02-26 Hittills har 62 brev skickats till utskottets ledamöter! Fortsätt att skicka brev!

Sverige borde införa ett förbud mot vapenexport till diktaturer. Om Sverige ska stå upp för demokrati kan vi inte samtidigt stärka diktaturer med vapen. Det bidrar till förtryck och – genom dyra, odemokratiska inköp – till fattigdom.

Breven som finns att ladda ned här är brev som du kan skicka till ledamöter i utskottet. Naturligtvis går det att använda alla brev precis som var och en vill; vi skriver som enskilda väljare/medborgare/fredsaktivister, inte som en organisation. Det första s k ’allmänna brevet’ kan gå till vilken ledamot som helst i utskottet. Övriga brev är specifika för varje parti.
En del i Kvinnor för Freds politiska påverkansarbete är direkt kontakt med beslutsfattare som kan påverka beslut gällande våra fokusområden. Därför skickar vi brev till beslutsfattare där vi ger konstruktiva förslag och uppmanar till handling.

Här har ett antal brevförslag som kan skickas till Sveriges riksdagsledamöter i Utrikesutskottet. Ladda ner brevet genom att klicka på vardera partis logga. Brevet går bra att skicka som det är, det enda du behöver göra är att skriva i en mottagare på riksdagen och fylla i ditt namn och datum.