Skip to main content

Lokalgrupper

Våra lokalgrupper

Kvinnor för fred bildades i slutet på 70-talet av kvinnogrupper runt om i landet. Sättet att arbeta, i små självstyrande grupper utan hierarkier, kom från dåtidens kvinnorörelse och så arbetar vi fortfarande. För närvarande finns sju aktiva lokalgrupper men vi hoppas på många fler!

Här hittar du information och kontaktuppgifter om Kvinnor för freds grupper, så att du kan hitta en lokalförening nära dig. 

 • KFF Väst
  Vi samarbetar aktivt med Fredsam, som är ett väl fungerande nätverk för fredsorganisationer i Göteborg med omnejd. Vårt fokus under senaste året har varit FN:s konvention för ett förbud mot kärnvapen.
  Email: goteborg@kvinnorforfred.se
 • KFF Kiruna
  Vi i Kiruna är en aktiv grupp som ägnar mycket tid åt diskussion om Sveriges säkerhetspolitik, bevara alliansfriheten och Nej till NATO-medlemskap. Om vi inte diskuterar och umgås så är vi ute och manifesterar eller samlar in namn.
  Email: kiruna@kvinnorforfred.se
 • KFF Laholm/Halmstad
  Vi i lokalföreningen brukar arrangera evenemang på minnesdagar som Tjernobyl 26 april, Hiroshima 6 augusti och internationella kvinnodagen 8e mars. De brukar också följas av insändare i våra dagstidningar.
  Email: laholm_halmstad@kvinnorforfred.se
 • KFF Stockholm 
  Närheten till maktens boningar ställer krav på oss i Stockholm att synas på stan med angelägna budskap. När det är diskussioner och omröstningar i riksdagen i frågor som berör oss försöker vi vara i närheten för att manifestera KFFs ståndpunkt mha av banderoller, plakat och flygblad.
  Email: stockholm@kvinnorforfred.se
 • KFF Uppsala
  Vi brukar träffas för planeringsmöten en gång i månaden då vi diskuterar fredsfrågor, planerar kommande aktiviteter och teman för manifestationer. Vi uppmärksammar också Hiroshimadagen 6 augusti med lyktnedsättning i Fyrisån. Är du intresserad av att lära dig mer om Kvinnor för freds frågor? Vill du vara med och påverka? Vi vill alltid bli fler! Hör av dig till oss.
  Email: uppsala@kvinnorforfred.se
 • KFF Skåne
  Välkommen till vår grupp som är spridd över hela Skåne. Vi har olika aktiviteter som till exempel förkovrande föreläsningar men också manifestationer och demonstrationer i samband med de militärövningar som återkommande görs i synnerhet i sydöstra Skåne och på Österlen. Ju fler vi är desto bättre så välkommen!
  E-mail: skane@kvinnorforfred.se

Kontaktkvinnor

KIRUNA

LYSEKIL

SKÅNE

SUNDSVALL

UPPSALA

VÄSTERÅS

ÖREBRO

ÖSTERSUND