Skip to main content
Aktuellt

Kom till Österlens fredsfestival!

By 13 januari 2022januari 9th, 2023No Comments

Österlens Fredsfestival i Simrishamn den 6-8 augusti bjuder på ett fullmatat tre dagar långt program där Kvinnor för Fred är en av huvudarrangörerna. Allt inleds på Hiroshimadagen med föreläsningar och debatt kring rubriken ”Kärnvapen – gemensam säkerhet eller gemensam förintelse” då bland andra Ingela Mårtensson från KFF står på podiet. Om ”Naturens rättigheter – hur skapar vi fred med jorden” talar ekopedagogerna Ingrid och Nikolas Berg. En ljusmanifestation avslutar dagen.

Lördagen blir i huvudsak en nordisk dag då representanter från danska, norska, finska och svenska fredsrörelser berättar om sitt arbete. Därtill handlar det om hur pensionerna kan lösa klimatkrisen, om militarism och klimat samt om kulturens roll med scensamtal med bland andra skådespelerskan Marika Lagercrantz. Båda dagarna bjuds musikunderhållning, utställningar och aktiviteter för alla åldrar.

Söndagen avslutar med en ekumenisk fredsgudstjänst i Nicolaikyrkan med ett separat program med både tal och musik. Hela programmet hittar du här (länk).

För mer information: Kontakta Jea Jonsson, jea@tomelilla.nu

Leave a Reply